Home

HILLERSDAL.DK

Velkommen til Hillersdal.dk 

Romkugler ca. 8 stk.


1 mazarin tærte

1 hindbær roulade

2 spsk. usødet kakao

1 spsk. Hindbær syltetøj

Ca. ½ flaske rom essens


Cheescake


Ca. ½ pakke Digestive kiks

125 g smeltet smør

200 g Philadelphia ost alm.

1 ske vaniliesukker

150 g sukker

½ dl. citronsaft

½ L. fløde

100 g jordbærmarmelade (uden bærene)


Knus kiksene i en frysepose med en kagerulle.

Smør smeltes og blandes med de knuste kiks. Lægges i springform og presses godt sammen. Sættes i køleskab.

Ost, sukker, marmeladen, vaniliesukker og citronsaft blandes med blænder.

Fløden piskes til flødeskum, og blandes med ostecremen. Hældes over kiksebunden og sættes på køld i ca 2 timer. Pyntes med friske jordbær eller andet frisk frugt.


Pandekager ca 6-8 stk


1½ dl. Mel

1 knsp. Salt

½ tsk. Sukker

3 dl. Mælk

2 æg


Havregrynskugler


125 g. magarine/smør

250 g havregryn

50 g usødet kakao

8 spsk. Kaffe (der er lavet)

2 tsk. Mandel essens

200 g sukker


Blandes og rulles til kugler med kokos eller sukker.


Koldskål


1 L. Tykmælk / A38

1 L kærnemælk

1 tsk citron

6 tsk vaniliesukker

6-8 spsk sucker


Klejner ca 125 små


500 g Mel

125 g magarine

170 g sukker

3 æg

3 spsk fløde

Reven skal af ½ citron


Blandes, sæt det i køleskab natten over. Rulles ud og skæres ud i små aflange firkanter på ca 8x3 cm. Der skæres en rille i midten på ca 2 cm. Træk den ene ende gennem rillen og steges i varm fedt/ olie/ palmin til de er gyldne.


”Lakrids” rugbrød


200 g groft rugmel

3½ dl lunken vand

25g gær

1 spsk salt

3 spsk olie

1 spsk sirup

1 tsk støt anis

1 støt fennikel


Gæren røre ud i det lunkne vand (under 37 grader) Blandes med olie, salt, sirup, anis og fennikel. Tilsæt lidt mel af gangen til en lind dej. Bages på nederste rille ved 220 grader i 40 min.


Hindbærsnitter


300 g mel

200g magarine/smør

85 g sukker

1 æg


Rulles ud i 2 lige store plader i tyndt lag.

Bages ved 200 grader i 10 min.

Pyntes med glasur og krymmel


Råcrem


2 æg

1 spsk sukker

1½ dl fløde

½ tsk vaniliesukker


Halloween Punch


300 g Friske hindbær

5 dl tranebærsaft

2 tsk gelatine pulver

1 stk vasket gummi hanske


Bland hindbær og tranebærsaften. Kom ½ potion i en gryde og drys gelatinen i. Lad det stå i ca 2 min og varm det derefter på svag varme til gelatinen er opløst. Resten kommes i og hældes over i en vasket gummi hanske. Hansken lukkes og kommes i fryseren natten over. Lægges i skål og blandet sprut kommes i skålen (helst gennemsigtigt væske)


Flødeboller


Marcipanbunde: En pakke marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180° C i 5-8 minutter.


Guf: 300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.


Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter pensles flødebollerne med smeltet mørk overtræk.


Rabarber kage


ca 4 dl Rabarber/2-3 store stængler

2 spsk sukker ( til Rabarbermasse)

4 spsk olie

2 dl sukker (til dejen)

1 dl æble ( et alm æble skåret ud)

½ dl mælk

2 spsk citronsaft

1 vanilje stang/ 2 tsk vaniliesukker

2,5 dl mel

1 tsk bagepulver

2 æg

1 spsk flormelis

evt 75g hakket mandler.


Rabarber skæres ud i små stykker og bages i ovnen med 2spsk sukker i 10 min på 200 grader.

Olien, 2 dl sukker, æble, mælk citron og vaniljen koges i lille gryde i ca 5 min. VIGTIGT Skal være koldt når melblaning kommes i.

Mel og bagepulver kommes i æblemassen. Og æg kommes i til sidst.

kommes i en form. Drys rabarberne ned i kagedejen og bag det i ovnen i 50-60 min på 175 grader.

Pyntes med flormelis.

                   ©Hillersdal.dk